Saturday 29 July 2017

AZ IELTS NYELVVIZSGA ÍRÁSBELI. WRITING - WRITING - WRITING

Kedves Tanulók! 

Sok levelet kaptunk ezzel a témával kapcsolatban így itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a kérdést közelebbről. 

Ahogy arról korábban már beszéltünk az IELTS írásbeli némiképp különbözik attól függően, hogy IELTS Academic, vagy IELTS General nyelvvizsgát szeretnél tenni. Arról szintén beszéltünk, hogy a legtöbben letelepedési vagy honosítási szándékkal indulnak neki az IELTS-nek így nekik a General Modul-ra van szükségük. Akik pedig felső oktatásban kívánnak részt venni angol nyelvterületen azoknak kell az Academic. /Szintén ide tartozhat még a szakma elismertetés, ha például orvos, vagy tanár vagy./

A nyelvvizsga struktúrája azonban ugyanaz bármelyik fajtáját csinálod.

AZ IELTS írásbeli nyelvvizsga pontosan 60 percig tart.

2 fogalmazást vagy inkább úgy mondom két írásbeli feladatot kell megoldj. Az egyik egy rövidebb ami 20 percet vesz igénybe a másik egy kicsit nehezebb ami 40 percet fog igénybe venni. 

Az idővel Te gazdálkodsz és azt is Te döntheted el, melyik gyakorlattal kezdesz. Ami biztos azonban, hogy ha a 60 perc letelt, akkor le kell tenned a ceruzát és nem írhatsz, vagy javíthatsz. Ha rajtakapnak akkor ahogy azt már megszokhattuk 0-ás eredményt adnak azonnal. 

Nézzük meg akkor mit is kell írni. Most a részletekbe nem megyek bele, hogyan kell írni -hogyan szerezz magas pontot - azt a tanulói zónában meg tudod nézni. Ami a nagyon jó hír viszont - és amit korábban szintén említettem már - a Writing viszonylag gyorsan és jól fejleszthető egy bizonyos szintig. Ez azt jelenti, hogy 6.0-ás eredményig kifejezetten könnyen tanulható és fejleszthető aztán egy kicsit nehezebbé és lassabbá válik a fejlődés. 

General Module

ESLŐ Feladat

Egy 150 szót tartalmazó levelet kell írj. A levél lehet hivatalos vagy személyes attól függően milyen feladatot kapsz. A levél megírására 20 perc áll a rendelkezésedre. 

MÁSODIK Feladat 

Egy 250 szót tartamazó fogalmazást kell írj. A fogalmazás típusa alapvetően 2 maximum 3 kategóriába tartozik, úgy mint vélemény nyilvánítás típusú fogalmazás vagy előnyök-hátrányok típusú… A téma bármi lehet, de gyakori általános nem megkérdőjelezhető témákat vehetnek csak elő úgy mint, oktatás, család, természet, utazás, külföldi tanulás stb… A fogalmazás megírására 40 perc adott. 



Academic Module

ELSŐ Feladat

Egy 150 szót tartalmazó elemzést kell írni. A lényege ennek a feladatnak, hogy egy vizuálisan közzétett információt kell írásba átültetned. Ez általában vagy egy táblázat, vagy valamilyen fajta grafikon elemzése. 

MÁSODIK Feladat 

Egy 250 szót tartalmazó fogalmazást kell írj. Ez a fogalmazás annyiban tér el a General Module-tól, hogy több fogalmazás típus megjelenhet és azt várják el, hogy minnél személytelnebb akadémiai stílusban írj. Tehát nem is igazán a feladat tér el a General-tól hanem inkább az elvárások, hiszem egyetemre készülsz Amerikában… A téma bármi lehet, de gyakori általános nem megkérdőjelezhető témákat vehetnek csak elő úgy mint, oktatás, család, természet, utazás, külföldi tanulás stb… A fogalmazás megírására 40 perc adott. 

Ennyi lenne a rövid áttekintő az írásra vonatkozóan. 

További kellemes napot Mindenkinek.

www.ieltsnyelvvizsga.com
További információk

No comments:

Post a Comment

Az ANGOL NYELV TUDÁSA és AZ INTELIGENCIA… HMMM

Az IELTS fontos. Sokunknak. Nagyon fontos nem csak egy kicsit, hanem nagyon.  IELTS valóban kapukat nyithat és életeket változtathat meg. I...